Acasă Social Agenția Proprietății Publice are o nouă pagină web. Mesajul lui Cojuhari

Agenția Proprietății Publice are o nouă pagină web. Mesajul lui Cojuhari

0

Agenția Proprietății Publice a lansat o pagină web nouă, iar astfel, Instituția dă asigurări că informațiile vor fi actualizate în timp util.

Evenimentul de prezentare a paginii web a fost găzduit de Expert-Grup, Fundația Soros Moldova și Agenția Proprietății Publice. Directorul APP, Roman Cojuhari, a declarat că principala misiune a instituției pe care o conduce este administrarea patrimoniului și a bunurilor statului, scrie Ipn.md.

Potrivit directorului APP, la elaborarea acestei pagini a fost realizat un volum mare de lucru, fiind plasate multe informații noi, relevante și interesante pentru publicul larg. Noul site reprezintă un instrument pentru o administrare și o evidență mai ușoară a patrimoniului statului.

Adrian Lupușor, director executiv Expert-Grup, a declarat că este vorba despre o pagină web care va servi drept model pentru alte instituții publice. Pagina a fost elaborată în strânsă colaborare cu personalul APP, care la fel a lucrat mult pentru a oferi date, pentru a sistematiza acest volum de date, inclusiv cu privire la companiile de stat, proprietatea publică, dar și cu privire la indicatorii de performanță și guvernanță a companiilor de stat.

„Sper că peste un an efortul va fi continuat prin actualizarea acestei informații. Să fim realiști, este vorba despre o oportunitate de a oferi publicului această informație complexă, dar este și o provocare pentru viitor să menținem actualizată această pagină web. Este un efort pentru transparentizarea sectorului proprietății publice. Expert-Grup rămâne deschise pentru a continua să fie partener în acest proces de promovare a guvernanței corporative în acest sector al proprietății publice”, a mai spus Adrian Lupușor.

Directoare executivă a Fundației Soros Moldova, Daniela Vidaicu, a declarat că de mai bine de 32 de ani fundația susține proiecte și inițiative în domeniul transparentizării proceselor decizionale.

„Împreună cu APP și Expert-Grup, am făcut o pagină revoluționară. Ea conține foarte multă informație de interes public, care poate fi accesată de cetățeni, societatea civilă, mass-media și pentru a ne asigura că putem analiza cum se administrează proprietatea publică”, a menționat Daniela Vidaicu.

Procesul de administrare și deetatizare a proprietății de stat este un proces complex și comprehensiv, care necesită eforturi consolidate din partea tuturor. De asemenea, pagina web include și o platformă online de oportunitate pentru membrii consiliilor și organelor executive ale întreprinderilor de stat, care conține 5 module de instruire pentru acești membri.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului: „Asistență tehnică pentru Agenția Proprietății Publice și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării în vederea adoptării celor mai bune practici și standarde internaționale în domeniul guvernanței corporative a întreprinderilor de stat”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.