Acasă Extern Agenția ONU pentru energie atomică (AIEA) suspendă monitorizarea instalațiilor nucleare din Iran

Agenția ONU pentru energie atomică (AIEA) suspendă monitorizarea instalațiilor nucleare din Iran

0

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a declarat luni că echipele sale au oprit pentru scurt timp inspecțiile instalațiilor nucleare iraniene în această săptămână, pe fondul tensiunilor regionale dintre Israel și Iran, transmite Al Jazeera.

„Ceea ce pot să vă spun este că inspectorii noștri din Iran au fost informați ieri de guvernul iranian că toate instalațiile nucleare pe care le inspectăm în fiecare zi vor rămâne închise din motive de securitate”, a declarat Grossi reporterilor de la ONU, la New York.

Oficialul a spus că facilitățile urmau să se redeschidă luni pentru inspecții, dar a decis să aștepte o zi în plus – plănuind să reia lucrul marți – pentru a se asigura că situația este „complet calmă” înainte de a-și trimite echipele înapoi.

„Acest lucru nu a avut un impact asupra activității noastre de inspecție, dar cerem întotdeauna la o reținere extremă”, a adăugat el.

Israelul a efectuat anterior operațiuni împotriva site-urilor nucleare din regiune, cum ar fi bombardarea reactorului nuclear Osirak din Irak în 1981, și a recunoscut un raid aerian împotriva unui reactor din Siria în 2007. Tensiunile dintre Iran și Israel au crescut în ultimele săptămâni, iar AIEA continuă să monitorizeze evoluțiile în regiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.