Acasă Comunicate de presă Adrian Glijin, unul dintre cei 4 cetățeni răpiți de separatiși, este învinuit...

Adrian Glijin, unul dintre cei 4 cetățeni răpiți de separatiși, este învinuit de așa-numita „trădare de patrie” și riscă până la 20 de ani de închisoare

0

Adrian Glijin, unul dintre cei patru cetățeni ai Republicii Moldova răpiți săptămâna trecută de către structurile de forță din regiunea transnistreană, este acuzat este „trădare de patrie”. Totodată, autoritățile anticonstituționale din stânga Nistrului i-au aplicat o măsură preventivă de arest pentru o perioadă de 60 de zile, anunță Asociația Promo-LEX.

„El riscă de la 12 la 20 ani de privațiune de libertate. Structurile de facto de la Tiraspol deja i-au aplicat măsura preventivă arest pentru o durată de 60 zile.Rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat niciun document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian Glijin (avocat care i-a fost oferit din oficiu), structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret”, a anunțat Asociația.

Promo-LEX precizează că rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian Glijin, apărător oferit din oficiu, structurile de la Tiraspol refuză să ofere oarecare acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret.

„Între timp, rudele lui Adrian au expediat în adresa structurilor de facto de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente”, precizează Promo-LEX.

În acest context, Asociația a solicitat autorităților constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian Glinijin, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol.

‼️Adrian Glijin, una dintre cele patru persoane răpite săptămâna trecută de către structurile de forță din regiunea…

Posted by Promo-LEX on Monday, October 12, 2020

Amintim că președintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Alexandru Jizdan și vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic au anunțat că, pe 7 și 8 octombrie, ar fi fost răpiți de către structurile de forță din Transnistria patru cetățeni ai Republicii Moldova, 

La scurt timp după ce președintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat la telefon despre acest subiect cu Vadim Krasnoselski, autoritățile din stânga Nistrului au anunțat că două dintre persoanele reținute au fost eliberate. Informația a fost confirmată ulterior și de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

Pe 9 octombrie, Procuratura a confirmat că doi dintre cei patru moldoveni reținuți de structurile de forță transnistrene rămân în detenție, fără să ofere detalii despre aceștia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.