Acasă Justiţie Adresarea lui Sergiu Sîrbu către PG: Cere tragerea la răspundere a președintelui,...

Adresarea lui Sergiu Sîrbu către PG: Cere tragerea la răspundere a președintelui, premierului și a conducerii PDM pentru „injuriile și calomniile”

0

Deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu cere tragerea la răspundere a președintelui, premierului și a conducerii PDM pentru „injuriile și calomniile” pe care le-au răspândit în adresa grupului parlamentar. Sîrbu a mai cerut oamenilor legii să investigheze acuzațiile de pretinsă corupție a deputaților, menționând că membrii grupului Pro Moldova sunt gata să meargă la audieri, transmite agora.md.

„Am inițiat cereri în judecată împotriva celorlalți colegi de fracțiune, începând cu conducerea Partidului Democrat și alții, care de săptămâni întregi nu se opresc din a veni cu falsuri la adresa grupului Pro Moldova. Au fost inițiate vreo 3-4 acțiuni în judecată pentru apărarea onoarei, demnității și dezmințirea falsurilor menționate. Se referă nu numai la foștii colegi, dar și la conducerea țării – președinte, prim-ministru”, a declarat Sergiu Sîrbu în cadrul unui live pe Facebook.

Totodată, a spus că va sesiza Procuratura Generală.

„Astfel de acuzații sunt extrem de grave și noi nu putem să lăsăm doar aspectul civil. Avem o sesizare către Alexandr Stoianoglo pentru a verifica toate acțiunile și acuzațiile de pretinsă corupție. Am solicitat Procuraturii Generale să inițieze o cauză pe acest aspect și să audieze toți deputații Pro Moldova, care sunt gata să dea explicații privind motivele pentru care au părăsit fracțiunea PDM. Cerem să se inițieze cel puțin un proces contravențional și să-i tragă la răspundere pe toți cei care vin cu injurii și calomnii la adresa Pro Moldova, începând cu președintele Igor Dodon”, a adăugat deputatul.

Amintim că Procuratura Generală a confirmat că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat. Asta după ce președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul unui interviu pentru AGORA, că mai mulți deputați socialiști, care ar fi fost abordați pentru a părăsi PSRM, s-au adresat la Procuratura Generală. Li s-ar fi propus 400-500 de mii de euro, spunea șeful statului.

Anterior, vicepreședintele PDM Eugeniu Nichiforciuc a spus că deputații Pro Moldova ar fi părăsit PDM pentru sume de 150-200 de mii de euro, plus plata lunară de 5.000 de euro. Pro Moldova l-a acționat în judecată, astfel încât să dezmintă informațiile lansate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.