Acasă Social Aderarea R. Moldova la UE: 15 state europene cer începerea negocierilor

Aderarea R. Moldova la UE: 15 state europene cer începerea negocierilor

0

Încă o țară a semnat scrisoarea inițiată de ministrul ceh pentru Afaceri Europene, Martin Dvořák, prin care se solicită începerea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei până la sfârșitul acestei luni.

Potrivit unui mesaj publicat de oficialul ceh pe rețelele de socializare este vorba de Danemarca. Astfel, numărul țărilor semnatare a ajuns la 15. Ministrul a transmis, în acest sens, o actualizare Președinției belgiene a Consiliului Uniunii Europene, scrie Radiomoldova.md.

La începutul acestei luni, ministrul ceh a lansat inițiativa privind aprobarea cadrelor de negociere pentru R. Moldova și Ucraina, printr-o scrisoare adresată Președinției belgiene a Consiliului Uniunii Europene. Prin scrisoarea inițiată de Cehia se solicită adoptarea rapidă a cadrelor de negociere pentru cele două țări de către Consiliul Afaceri Generale în această lună.

Consiliul trebuie să adopte această decizie în unanimitate pentru a convoca conferința interguvernamentală cu ambele țări până la sfârșitul lunii.

Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a declarat anterior că conferința interguvernamentală cu R. Moldova și Ucraina, în cadrul căreia să fie adoptat cadrul de negocieri de aderare la Uniunea Europeană ar putea avea loc până la sfârșitul președinției belgiene, adică până la sfârșitul lunii iunie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.