Acasă Întreabă juristul Acuzații: Cum o rudă a lui Dodon a devenit proprietarul unei cazangerii

Acuzații: Cum o rudă a lui Dodon a devenit proprietarul unei cazangerii

1

O rudă a fostului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, antreprenorul Liviu Secrieru, a devenit în februarie proprietarul cazangeriei din partea de est din Chişinău la un preţ convenabil de 1 milion de euro, în timp ce valoarea estimată este de 3,5 milioane de euro. Despre aceasta a declarat miercuri într-o presă conferinţă desfăşurată la Infotag, membrul comitetului executiv al partidului „Congresul civic” Mihail Polyansky.

Potrivit acestuia, obiectul ocupă o suprafaţă de aproximativ 11 hectare, are o linie de cale ferată, 11 clădiri, reţele electrice şi o conductă de gaz.

„Doar costul fierului vechi este de 2,5 milioane de euro. Aceasta este o proprietate a statului furată fără echivoc în cadrul unui plan de corupţie”, a spus Polyansky.

El a numit acestă afacere „o jefuire, pentru care trebuie să fie traşi la răspundere”.

Polyansky a spus că va înregistra la Procuratura Generală o declaraţie despre afacerea lui Secrieru şi se bazează pe „o anchetă independentă şi eficientă în cazul acestei scheme penale şi corupe”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.