Acasă Social Absolvenții treptei liceale susțin examenul de BAC la limba străină

Absolvenții treptei liceale susțin examenul de BAC la limba străină

0

Absolvenții de liceu susțin, astăzi, proba de examen la limba străină. Dintre cei peste 16.000 de candidați, cei mai mulți, circa 12,6 mii vor scrie proba la limba engleză. Aproape 3,5 mii de candidați vor susține examenul la limba franceză, 93 – la limba germană, 24 – la limba spaniolă, 50 – la limba italiană și 23 – la limba turcă.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației și Cercetării, aproape 2.600 de elevi au nota 10 din oficiu la limba străină.

La următoarea probă de examen, care se va desfășura vineri, 14 iunie, vor participa 17.479 de candidați. Dintre aceștia, 8.068 candidați de la profilul real vor susține proba de examen la matematică, 8.674 de candidați de la profilul umanist – proba la Istoria românilor și universală, 254 de candidați de la profilul sport și 483 de candidați de la profilul arte vor susține probele corespunzătoare profilului.

Sesiunea de examene 2024 se desfășoară în perioada 4-21 iunie, în 93 de centre de bacalaureat. La sesiune participă peste 18.000 de candidați.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.