Acasă Extern Alertă în Japonia după erupţia unui vulcan de pe Muntele Otake

Alertă în Japonia după erupţia unui vulcan de pe Muntele Otake

0

Japonia a emis vineri o alertă după erupţia unui vulcan în sud-vestul ţării, care a aruncat bolovani de mari dimensiuni pe o rază de aproape un kilometru de crater, a informat agenţia de presă Kyodo, relatează AFP. Pentru moment nu au fost raportate persoane rănite după erupţia vulcanului de pe Muntele Otake, situat pe o insulă din prefectura Kagoshima, precizează sursa citată, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro.

Agenţia Meteorologică a Japoniei a stabilit nivelul de alertă la trei – pe o scară cu cinci niveluri, unde cinci declanşează evacuarea – pentru a restricţiona accesul în zona din jurul vulcanului după erupţia produsă la aproximativ ora 02:00 dimineaţa (17:00 GMT joi).

Mai multe „explozii” iniţiale au avut loc joi în crater, a afirmat agenţia, citată de Kyodo, care a avertizat că bolovanii de mari dimensiuni aruncaţi de vulcan ar putea ateriza pe o rază de doi kilometri.

O erupţie similară a avut loc la Muntele Otake în martie, când Agenţia meteorologică a emis, de asemenea, o alertă de nivel 3.

În Japonia există numeroşi vulcani activi, aflaţi în „Cercul de foc” al Pacificului, o zonă vastă care concentrează majoritatea seismelor şi a erupţiilor vulcanice de pe Terra.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.