Acasă Social Peste două mii de persoane au intrat în țară în ultimele 24...

Peste două mii de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore. O parte au venit cu zboruri private

0

În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au intrat 2.604 persoane. Cele mai multe traversări ale frontierei pe sens de intrare au fost la frontiera moldo-română – 1.688 de persoane, alte 636 de persoane au venit prin frontiera cu Ucraina. Și pe cale aeriană, în țară au intrat 280 de cetățeni, potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, atât la ieșire, cât și la intrarea în țară, au fost cele de la Leușeni, cu 796 traversări și de la Sculeni, cu 458 de traversări. Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene.

În contextul situației epidemiologice din țară, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal întreprind mai multe măsuri pentru a diminua riscul de răspândire a infecției COVID-19, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. 

Astfel, în perioada menționată, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 4 511 persoane și completate 2 604 de fișe epidemiologice individuale.

Amintim că începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, ora 20.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.

Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor.

Totodată, din 17 martie, ora 00:00, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. Sunt și excepții – a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul coronavirus, însă fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.