Acasă Extern Șeful Statului Major al SUA: Afganistanul ar putea fi în prag de...

Șeful Statului Major al SUA: Afganistanul ar putea fi în prag de război

0

Afganistanul ar putea fi în pragul unui război civil, a declarat sâmbătă şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, într-un interviu pentru postul american Fox News de la Baza Aeriană Ramstein din Germania, transmite dpa.

„Armata mea apreciază că… există condiţiile pentru declanşarea unui război civil. Nu ştiu dacă talibanii vor fi în stare să-şi consolideze puterea şi să-şi impună guvernarea”, a apreciat generalul american, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro.

Există riscul ca grupările teroriste să profite de vacuumul de putere din Afganistan, a avertizat Milley. Există temerea că reţeaua Al Qaida se va regrupa, că Stat Islamic îşi va extinde influenţa şi că „o pleiadă întreagă de grupări teroriste” va prolifera, a mai spus el.

„Vom putea vedea o recrudescenţă a terorismului din acea regiune în general în următoarele 12, 24, 36 de luni. Şi noi o vom monitoriza”, a avertizat generalul american.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.