Acasă Extern Studiu: Un hotdog scade speranța de viață a oamenilor

Studiu: Un hotdog scade speranța de viață a oamenilor

0

Una dintre cele mai populare mâncăruri de tip fast-food îți scade speranța de viață. Pare ciudat, dar cercetătorii spun ca e adevărat. Se pare că, sunt alimente care pot să ne prelungească viața. La fel, sunt și produse care pot să o scurteze. Cercetătorii de la Universitatea Michigan au evaluat peste 5.800 de mâncăruri. Ei au analizat și modul în care dieta afectează speranța de viață a unei persoane. La capătul cercetării, concluziile au fost surprinzătoare.

Aceștia au descoperit că un hotdog scade speranța de viață a persoanelor cu 36 de minute. Sunt alimente mai hrănitoare care o pot prelungi. 

Potrivit lor, Joey Chestnut, campion american al concursurilor de mâncat și-a scurtat viața cu 27 de zile la fiecare competiție. În cadrul unui concurs acesta mănâncă 1.094 de hotdogi. Asta înseamnă că, de fiecare dată, el pierde 656 de ore din viață.

„Cred că dacă mănânci hotdogi în stilul lui Joey, acesta s-ar putea să reprezinte un punct de cotitură în viața ta care să te convingă să îți reduci puțin consumul”, a afirmat nutriționista Christy Brissette.

„E în regulă dacă te bucuri de un hotdog din când în când. Toată lumea vrea să aibă mâncăruri gustoase în viața lor, fac parte din bucuria mâncatului”, a mai spus aceasta.

Care sunt alimentele care ne prelungesc viața?

Joey a răspuns provocării studiului și a replicat „interesant, s-ar putea să trebuiască să mănânc mai multe nuci ca să recuperez din timpul pierdut”.

Alimentele care pot adăuga timp în plus vieții tale sunt: alunele, somonul la cuptor și orezul cu fasole. Dacă le consumi poți adăuga 10 și 15 minute la viața ta.

„Concentrați-vă pe numerele 80-20 când vă gândiți la dieta voastră. Încercați să alegeți alimente mai hrănitoare în 80% din timp care vă vor prelungi viața”, a mai spus Brissette.

„Iar în 20% din timp, sunt ok și unele din acele mâncăruri mai puțin hrănitoare, ca hotdogul ocazional”, a subliniat acesta.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.