Acasă Social Alertă oficială: Care ar fi acum numărul real de infectați în R....

Alertă oficială: Care ar fi acum numărul real de infectați în R. Moldova

1

Din totalul de 692 de paturi aflate în instituțiile sanitare din municipiul Chișinău, 600 sunt deja ocupate. Potrivit șefului adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, odată cu începerea activității economice, în Republica Moldova se constată o creștere exponențială a numărului de infectări.

“La data de 25 iunie s-a înregistrat cel de al 600-lea pacient COVID-19 din Chișinău, ceea ce înseamnă că în instituțiile sanitare municipale mai există 92 de paturi libere”, a spus astăzi Gîlcă în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Oficialul a declarat că în capitală există 2.068 de focare de infecție. 

În același timp, Boris Gîlcă a declarat că la un număr de 15.000 de bolnavi înregistrați cu COVID-19, prognoza numărului real de persoane infectate de coronavirus ar fi de 150.000 de persoane.

Totodată, medicul a declarat că deschiderea grădinițelor municipale s-ar transforma în pericol public de infecție cu coronavirus.

Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară, care a avut ca principal subiect pe ordinea de zi audieri referitoare la situația epidemiologică din municipiul Chișinău.

moldpres.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.