Acasă Politic Reniță, după ce PA a pus cruce pe „dosarul Culiok pentru Dodon”:...

Reniță, după ce PA a pus cruce pe „dosarul Culiok pentru Dodon”: Lejeritatea cu care s-a adoptat decizia trezește multe semne de întrebare

0

Deputatul Iurie Reniță, consideră decizia de astăzi a Procuraturii, prin care „a pus cruce” pe dosarul „culioc pentru Dodon”, un cadou pentru președinte, pentru participarea la parada de la Moscova. Totodată, răspunsul procuraturii trezește multe semne de întrebare, fiind emis cu rapiditate și lejeritate.

„După părerea mea este un cadou pentru Dodon, pentru participarea la parada de la Moscova făcut de Procuratura Generală și cea Anticorupție. E un fel de ”bogdaproste” pentru ce face el la Moscova și ne umilește în fața celor care au armata de ocupație pe teritoriul nostru. Umilința este dublă. Frapează rapiditatea și lejeritatea cu care s-a luat această decizie. Însă nu conosc, ca persoană care am făcut public imaginile și o adresare pe numele procurorului general, dacă au depus mărturii și protagonoștii care sunt prezenți în video? Sau a fost suficientă declarația iresponsabilă mincinoasă a lui Dodon, ca să nu înceapă urmărirea penală. Dacă la prima secvență Dodon zicea că imaginile sunt trucate, la a doua acesta a recunoscut autenticitatea și spunea că era într-o misiune specială a Serviciilor Secrete rusești. De asta și am spus că trebuie tras la răspundere și pentru trădare de Patrie. Eu nu văd în răspunsul procuraturii elementele care ar nega faptul că el era în exercițiul Serviciilor Secrete Rusești. După mine este o făcătură ordinară”, a comentat Iurie Reniță pentru DESCHIDE.MD.

Parlamentarul a ținut să sublinieze că „PG și celelate subdiviziuni sunt subordonate direct lui Dodon”, iar faptul că toată lumea spună să i se dea o șansă lui Stoianoglo să demosntreze că este „independent” este, de fapt, o iluzie. „Stoianoglo și toți ceilalți readuc PG și procuraturile de specialitate la perioada lui Plahotniuc. Nu există nicio diferență dintre procuraturile din perioada lui Plahotniuc și perioada lui Dodon, ba din contra, aceștia de acum sunt și mai sfidători”, adaugă deputatul. 

Potrivit lui Reniță, lejeritatea cu care PG a adoptat decizia trezește multe semne de întrebare, cum ar fi: A fost creată o comisie rogatorie cu SUA, acolo unde s-ar afla Plahotniuc,  în care reprezentanții Procuraturii în colaborare cu structurile similare din SUA să meargă și să-l interogheze? Au fost interogate persoanele care apar în video? 

Deputatul a spus că va contesta răspunsul PG. Și dacă Procuratura tot nu are destule dovezi, acesta a făcut un apel către cetățeni, dacă mai există astfel de imagini video și dacă le dețin, atunci să i le trimită, sau lui Dodon, ori altor deputați: lui Carp, Dodon, Diacov sau Filip.

„În cazul în care era deja o altă majoritate parlamentară, comunicatul și decizia PG ar fi fost altele, dar așa este totul clar. Tandemul seceră-ciocan și trandafirul continuă, dar nu va dura mult. Păcat că PG operează acționează în acest model”, a conchis Reniță. 

Amintim că, astăzi, 24 iunie, Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul „culioc pentru Dodon” motivând că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. Într-un comunicat de presă al PA este menționat că a fost examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.