Acasă Politic Filip, convins că moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Chicu nu are sorți...

Filip, convins că moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Chicu nu are sorți de izbândă: „Am impresia că cineva s-a ambiționat să-și ia funcția de premier”

0

Moțiunea de cenzură contra Guvernului Chicu nu are sorți de izbândă. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, în cadrul unui interviu în studioul AGORA. Democratul a precizat că „nu are sens” să fie demis un Guvern în condițiile în care se află țara în prezent, mai ales în lipsa unui consens clar cu privire la un potențial alt Executiv.

„Am impresia că cineva s-a ambiționat să-și ia funcția de premier. Nu văd matematic cum poate fi demis un Guvern fără să poți numi alt Guvern. Ar trebui să fie mai multă responsabilitate. Desigur că nu vom vota această moțiune. Avem 5 membri în Cabinetul de miniștri, specialiști care își fac treaba foarte bine. Din punctul meu de vedere scenariul de demitere a Guvernului Chicu nu este realist”, a declarat Pavel Filip.

Cât despre discuțiile cu alte formațiuni politice, democratul a spus:

„Mai discută colegii unii cu alții. Nu am intrat niciodată în discuții de negocieri. Sunt niște speculații unde se încearcă presiuni pe o formațiune. Noi suntem deschiși pentru discuții de fiecare dată. Poate fi măcar și la telefon. Atunci noi vom lua această decizia la nivel de Birou executiv”.

Amintim că la începutul lunii iulie, Platforma DA îndemna PAS să semneze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. În același timp, deputatul Platformei DA , Alexandru Slusari, susținea că echipa sa poate să își asume guvernarea și toate riscurile în acest caz. 

Precizăm că discuțiile dintre exponenții partidelor PAS, PPDA și PDM, anunțate pe 19 iunie de deputatul Igor Munteanu, nu au mai avut loc. Democrații au spus că nu au primit nicio invitație oficială din partea formațiunii politice, motiv pentru care nu au participat la ședința dintre cele trei forțe politice. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.