Acasă Justiţie DOC// Cauza lui Țurcan prin care cere anularea hotărârii de destituire din...

DOC// Cauza lui Țurcan prin care cere anularea hotărârii de destituire din funcția de președinte al CCM va fi examinată de trei judecători

0

Fostul președinte al Curții Constituționale Vladimir Țurcan cere anularea hotărârii CCM prin care a fost demis din funcție. Țurcan a depus la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională. De asemenea, Vladimir Țurcan a cerut anularea și a hotărârii prin care a fost aleasă în funcția de președintă Domnica Manole, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

Cererea a fost depusă pe 16 iunie.

„Judecătoria Chișinău informează că, în data de 16 iunie 2020, judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Turcan, a depus la Judecători Chișinău, sediul Râșcani (specializat în materie de contencios administrativ), o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională a Republicii Moldova, solicitând anularea Hotărârii Curții Constituționale din 23 aprilie 2020, privind destituirea din funcția de președinte al Curții Constituționale a lui Vladimir Turcan și a Hotărârii Curții Constituționale din 23 aprilie 2020, prin care a fost aleasă în funcția de Președinte al Curții Constituționale – Domnica Manole”, anunță Judecătoria Chișinău.

De asemenea, Judecătoria Chișinău anunță printr-o dispoziție a vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, s-a dispus examinarea cauzei de către un complet format din 3 judecători, specializați în materie de contencios administrativ. Aceștia sunt magistrații Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș.

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcție pe 23 aprilie curent, după ce a primit vot de neîncredere din partea magistraților CCM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.