Acasă Social Averea proprietarului marketului ce l-a acuzat pe un bătrân de pagubă

Averea proprietarului marketului ce l-a acuzat pe un bătrân de pagubă

0

Administrația hipermaketului Velmart din Chișinău a depus o plângere pe numele unui bătrân de 80 de ani, care de două luni, începând cu luna aprilie ar fi venit o dată în săptămâna la magazin și cântărea produsele greșit.

„Acest cetățean în mod regulat vizita hipermarketul și manipula greutatea și denumirea produsului. Aceste manipulări au dus la apariția unor diferențe bănești în favoarea persoanei în cauză și au cauzat pagube unității de comerț”, scrie într-un comunicat difuzat de compania Vistarcom SRL, proprietara hipermarketului Velmart.

Potrivit comunicatului, angajații l-ar fi avertizat de mai multe ori, însă bătrânul comitea din nou aceleași acțiuni.

„Persoana în cauză, cu rea intenție conștient revenea în hipermarket și continua să comită acțiuni ilegale. De fiecară dată, la avertizările angajaților bărbatul se comporta ostentativ, își exprima punctul de vedere că normele sociale nu sunt pentru el un reper în comunicare”, mai scriu aceștia.

Totodată administrația magazinului susține că chemarea poliției a fost o măsură forțată ce a avut scopul de a preveni încălcarea legii.

Polițiștii l-au vizitat la domiciliu „au dialogat cu Domnul Vasilii și i-au recomandat să fie mai atent atunci când merge la cumpărături, iar dacă are nevoie de ajutor să comunice despre asta”.

Potrivit unui comunicat, „poliția a avut o chemare și a fost obligată să intervină, dar ținând cont de situația creată, și de prevederile Articolului 26 din CC (Codul Contravenţional n.r.), nu va aplica o sancțiune”.

De notat că moşul îngrijeşte un câine şi cinci pisici şi cazul a provocat mai multe reacţii şi comentarii pe reţelele sociale. Prejudiciul cauzat de moş a fost de 14 lei.

Hipermarketul Velmart este deţinut de compania Vistarcom SRL din Moldova, unul dintre cei mai mari retaileri din Republica Moldova şi care deţine şi reţeaua Green Hills. În anul 2018 cifra de afaceri a companiei a depăşit un miliard de lei, iar profitul – 10 milioane lei.

Vistarcom SRL are ca asociaţi firmele ucrainene Retail Invest TOV (Рiтейл Iнвест ТОВ) cu 99,99% şi Retail Group JSC (Рiтейл ГРУП АТ) cu 0,01%.

Beneficiar final este milionarul ucrainean Roman Lunin, ce are o avere estimată la 90 milioane dolari şi care deţine în Ucraina reţelele de magazine Velmart, Velyka Kyshenia, BK Express etc.

mold-street.com

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.