Acasă Social VIDEO// Ultimele declarații pentru presă ale medicului răpus recent de virus

VIDEO// Ultimele declarații pentru presă ale medicului răpus recent de virus

0

Medicul anesteziolog din cadrul Spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău, Constantin Grosu, a reușit să ofere un interviu pentru Report.md înainte de a se stinge din viață. Întrebat de jurnalistă cum se simte, medicul de 68 de ani a spus că este bine și că situația se ameleorează, acesta părea optimist și încrezut că se va vindeca.

Acesta a povestit cum e atmosfera în terapia intensivă și despre pacienții care luptă împreună cu el.

„Mă sperii de distanța mică dintre noi, dar mă simt protejată știind cu câtă atenție am fost echipată și „împachetată” de asistenta superioară”, a declarat acesta.

Întrebat cum e când un medic ajunge să fie tratat de alți medici acesta a spus că medicii sunt obligați să trateze toți pacienții care le cer ajutorul.

„Cei de aici sunt colegi de ai mei cu care am conlucrat. Noi la spitalul Nr. 3 avem o specificitate – ne ocupăm cu urgența boschetarilor. Sunt oameni din stradă, murdari și nu știi cu cine ai de a face. Nu știu cum m-am infectat. Trei medici ne-am infectat concomitent. Poate s-a infectat unul și apoi unul de la altul. Nu știu. Iată, uitați-vă cât de protejați sunt medicii de aici! La noi la spital protecția o fi lăsat de dorit. Acum, probabil, și la noi la spital e așa. Nu știu, că sunt aici de două săptămâni…”, a declarat medicul.

În cele din urmă acesta a sperat că va ieși din spital vindecat după care își va încheia cariera de medic la vârsta de 69 de ani.

„Cred că nu mă voi întoarce. Mă bate vântul în dreapta și în stânga… La noi, oamenii nu știu să fie responsabili. Se rupe acolo unde este subțire”, a mai spus acesta.

Reamintim că despre decesul lui Constantin Grosu a anunțat ieri seara nepotul acestuia pe o rețea de socializare.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.