Acasă Politic Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu mai vine azi în Parlament

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu mai vine azi în Parlament

0

Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, a informat deputații că ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu va putea veni astăzi pentru a informa deputații despre detașarea contingentului de 75 de militari la parada de la Moscova în timp ce Rusia se clasează pe locul 3 în lume după numărul de persoane infectate cu COVID-19. Potrivit lui, la moment, Pînzari se află în nordul R.Moldova, scrie deschide.md.

Secretariatul a contactat Ministerul Apărării pentru a invita pe domnul ministru în sala de plen, însă am fost informați că domnia sa este la nordul republicii, într-o unitate militară, deoarece sunt anumite probleme acolo. Cu scuzele de rigoare, promite să revină la următoarea invitație”, a declarat el.

Informația respectivă nu i-a fost pe plac opoziției.

A fost un vot în Parlament. Dacă domnul ministru a plecat dimineața, până a exista acest vot, este o chestiune. Dar, dacă cumva noi vom afla că dumnealui a plecat după ce a aflat că noi am votat chemarea, va fi o chestiune foarte gravă. Este o chestiune de lipsă de respect total față de Parlament și va trebui să vedem ce facem”, a menționat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Amintim că deputatul PAS Oazu Nantoi a cerut Legislativului ca să fie audiat ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, pentru a da explicații despre detașarea contingentului de 75 de militari la parada de la Moscova în timp ce Rusia se clasează pe locul 3 în lume după numărul de persoane infectate cu COVID-19. Propunerea de la PAS a fost susținută de celelalte fracțiuni din opoziție și 3 deputați ai Partidului Democrat – Ion Leucă, Ghenadie Buza și Ludmila Guzun.

De precizat că Igor Dodon, în calitate de comandant Suprem al Forțelor Armate, a semnat un ordin de detașare a 75 de militari moldoveni care să participe la parada militară de la Moscova care va avea loc pe 24 iunie.

În ultimele zile, Republica Moldova a atins noi recorduri negative la infecția cu noul tip de Coronavirus. La ora actuală, în Republica Moldova  sunt confirmate peste 12 000 cazuri de infecție cu noul Coronavirus.

Acest lucru se întâmplă și În Federația Rusă care la ora actuală înregistrează peste 530 000 de persoane infectate și peste 6800 de decese.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.