Acasă Justiţie PG răspunde scrisorii deschise a lui Morari: Procuratura nu intră în polemici...

PG răspunde scrisorii deschise a lui Morari: Procuratura nu intră în polemici cu inculpații. Vezi cum comentează Viorel Morari

0

După ce șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție a adresat o scrisoare deschisă Procurorului General, procuratura a venit cu o reacție în care afirmă că nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile. În replică, Viorel Morari declară că este alogic să declari că nu intri în poleminici cu inculpații, timp în care flirtezi atât de bine cu Platon.

„Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate. Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești „procurori” nu contenesc sa vină pe adresa Procurorului General. Zilnic, instituția recepționează astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare. Acest lucru reconfirmă ilegalitățile stabilite în cadrul controalelor, temeinicia deciziilor adoptate în privința responsabililor și spulberă toate miturile despre calitățile personale, profesionale și manageriale ale acestora”, se spune într-un comunicat al instituției.

În comunicat se mai menționează că procuratura va continua să persevereze în direcția resetării sistemului și readucerea activității instituției în albia legalității și normalitătii.

Procuratura Generală, însă a uitat să specifice că din seria resetării sistemului face parte și eliberarea din închisoare a condamnaților. Urmare a acestui comunicat, Veaceslav Platon a fost eliberat din Penitenciarul 13.

Nici replica procurorului-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție nu s-a lăsat mult așteptată. Acesta a declarat pentru SafeNews.md că Procuratura Generală nu a făcut decât să contribuie la confirmarea percepției sale.

”Se pare că impactul acestei scrisori, a fost unul pe potrivă! Acest fapt îl confirmă chiar și Veaceslav Platon, care în momentul eliberării sale, a ținut să ponemească despre acel text. Eu înțeleg un singur lucru: în momentul în care nu ai reușit să ieși bine din penitenciar, dar te avânți cu astfel de declarații tari și pompoase, nu faci decât să mizezi pe sustragere atenției atât de la acțiunile Procuraturii Generale, cât și de la eliberarea sa.
În ceea ce privește reacția emisă de Procuratura Generală, pare să fie una cel puțin alogică. Or, în momentul în care afirmi cu toată ardoarea că nu “intri în polemici cu un inculpat”, dar în același timp flirtezi atât de bine cu Platon, nu faci decât să pui la îndoială propriile declarații. Mai mult decât atât, din forma și conținutul răpsunsului emis de PG, rezultă același limbaj – unul neutru și incolor, fraze generale cu acuzații grave, dar fără probatoriu consistent. Nimic mai mult.
Tot ce sa întâmplat astăzi, nu a fost decât confirmarea percepției mele!, a declarat Viorel Morari

SafeNews.md amintește că într-o scrisoare publică, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, afirmă că procurorul general nu este unul independent și imparțial. Potrivit lui, acesta acționează pentru consolidarea propriei imagini, dar nu a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu.

În aceeași scrisoare, Viorel Morari a anticipat faptul că procurorul general, Alexandr Stoianoglo ar depune toată străduința întru eliberarea lui Veaceslav Platon.

”Pornind de la declarațiile Dvs publice, se creează percepția că în curând acesta se va afla la libertate. Nu vreau să cred că faptul dat s-ar datora relațiilor anterioare existente între Dvs și Platon Veaceslav, sau posibilităților financiare de care dispune respectivul condamnat” a punctat Morari.

Citește mai mult: DOC// După mai multe încercări nereușite de a fi primit în audiența procurorului general, șeful suspendat al PA, Viorel Morari îi adresează lui Stoianoglo o scrisoare deschisă: ”Regret să constat, că principalele eforturi ale Dvs sunt îndreptate spre consolidarea propriei imagini”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.