Acasă Social Bărbatul din Florești, decedat din cauza COVID-19, era preot. Mesajul Mitropoliei

Bărbatul din Florești, decedat din cauza COVID-19, era preot. Mesajul Mitropoliei

0

Bărbatul din Florești decedat din cauza COVID-19, anunțat dimineață de Ministerul Sănătății era preot. Este vorba despre protoiereului Ioan Bîrlădeanu, clericul bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești, transmite SafeNews.md.

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis de Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir în legătură cu trecerea la cele veșnice a preotului.

„Cu tristețe în suflet am aflat despre plecarea din această viață pământească a Protoiereului Ioan Bîrlădeanu, clericul bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești.
La trecerea acestui slujitor al Bisericii lui Hristos, suntem cu gândul și cu rugăciunea alături de familia și rudele îndurerate, îndemnându-i pe toți să se aline cu amintirea luminoasă a părintelui Ioan și să se îmbărbăteze cu nădejdea învierii și a vieții veșnice.
În aceste momente de întristare şi doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El“ (1 Tesaloniceni 4, 13-14).
Fie ca Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul morții şi Domnul vieții, să așeze sufletul robului său Protoiereului Ioan, împreună cu drepții, în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârșit”, se arată în mesaj.

Contactat de tv8.md, protopopul bisericilor din raionul Florești, Ioan Zîmbreanu, ne-a spus că preotul suferea de alte câteva boli cronice și starea lui de sănătate era gravă. 

Potrivit lui, vineri, după ce Ioan Bîrlădeanu a acuzat simptome caracteristice coronavirusului, a fost testat la COVID, iar rezultatul a fost pozitiv. „Eu nu știu de unde el s-a infectat”, a menționat Ioan Zîmbreanu.

Potrivit lui, astăzi preotul urmează să fie înmormântat, la 24 de ore de deces. 

Preotul avea 57 de ani și a fost internat la spital la data de 13 iunie.

Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr.II, obezitate gr.III, boală cronică renală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.