Acasă Justiţie Curtea de Apel menține mandatul de arestare: Plahotniuc va fi extrădat

Curtea de Apel menține mandatul de arestare: Plahotniuc va fi extrădat

0

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților lui Vlad Plahotniuc și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, care a emis mandat de arestare pentru 30 de zile în privința acestuia.

Prin urmare, la această etapă, potrivit legii, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urmează să expedieze autorităților Statelor Unite ale Americii toate materialele ce-l vizează pe învinuit, în vederea extrădării acestuia.

Examinarea recursului învinuitului fusese stabilită inițial pentru data de 28 mai, însă a fost amânată de cinci ori la cererea avocaților acestuia.

Pe 22 mai, PCCOCS a obținut în instanța de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele cetățeanului Vladimir Plahotniuc.

Emiterea acestei măsuri preventive a fost precedată de înaintarea învinuirii de către procurori în privința acestuia, pe trei capete de acuzare – escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale.

Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede până la 15 ani închisoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.