Acasă Social Cetățenii R. Moldova nu pot intra în Germania, Bulgaria și Italia

Cetățenii R. Moldova nu pot intra în Germania, Bulgaria și Italia

0

Deși în R. Moldova a fost relansat transportul internațional de călători, un șir de țări mențin restricțiile la acest capitol.

În Germania și Italia transportul internațional este interzis până la 15 iunie, dată la care urmează să fie reanalizată restricția, transmite SafeNews.md cu referire la Agora.md.

De altă parte, în Bulgaria nu este permisă nici tranzitarea țării de vehiculele ce transportă cetățeni străini, inclusiv din R. Moldova. Restricțiile prevăd și unele excepții.

Începând cu 1 iunie curent, intrarea pe teritoriul Bulgariei a cetățenilor statelor terțe, inclusiv din Republica Moldova, este interzisă, inclusiv cu scop de tranzit, informează Agenția Națională Transport Auto.

Interdicția de tranzit nu se referă, însă, la persoanele care dețin cetățenia unui stat UE sau permis de ședere într-un stat UE și intenționează să tranziteze Bulgaria cu scopul revenirii în aceste țări. Prevederea este valabilă până pe 14 iunie când expiră starea epidemiologică excepțională în țară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.