Acasă Politic Grupul parlamentar PRO Moldova acuză Ministerul Sănătății de inacțiune și înaintează o...

Grupul parlamentar PRO Moldova acuză Ministerul Sănătății de inacțiune și înaintează o moțiune simplă

0

Grupul Parlamentar PRO Moldova susține că guvernarea PSRM-PD a pierdut controlul asupra gestionării crizei epidemiologice provocate de COVID-19, iar din acest motiv, conducerea ar trebui să-și dea demisia. În cadrul unei conferințe de presă susținută de Andrian Candu și Ruxanda Glavan, aceștia au anunțat că înaintează o moțiune simplă și așteaptă sprijin din partea deputaților care nu mai acceptă aceste fărădeleg, transmite paranteze.md.

„S-a produs prea multe greșeli în gestionarea pandemiei. Prețul politic pentru minciuni, jonglarea cu statistici în raport cu cetățenii va fi plătit la un moment dat. Auzim de fiecare dată declarații contradictorii din partea autorităților ce trebuie să facem ca să nu ne infectăm. Nu avem certitudinea că testul efectuat din banii noștri este veridic. La televizor ni se spunea că suntem în scenariul unu, în scenariul doi, trei, patru fără de a înțelege ce înseamnă ele. Acum în care scenariu suntem când avem peste 10.000 de cazuri de infectări. Trebuie să primim răspunsuri. Trebuie să aflăm cine și cum a adus Moldova la peste 10.000 de cazuri de infectări. Majoritatea parlamentară a blocat inițiativele opoziției de a crea o comisie care să verifice cum a fost administrată această criză și care este situația reală în domeniul medical, noi, cei din grupul Pro Moldova inițiem procedura de înaintare a unei moțiuni simple pe subiectul de medicină și situația sanitară legată de COVID-19. În baza acestei moțiuni vor fi chemați în plenul parlamentului toți cei responsabili și să răspundă la întrebările noastre și ale cetățenilor”, a declarat Andrian Candu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.