Acasă Politic Va cădea Guvernul Chicu? Platforma DA a transmis moțiunea de cenzură spre...

Va cădea Guvernul Chicu? Platforma DA a transmis moțiunea de cenzură spre semnare celor de la PAS

0

Platforma Demnitate și Adevăr a transmis astăzi spre semnare proiectul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu deputaților de la fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari, și-a manifestat speranța că „colegii noștri, precum și toți cetățeni conștienți înțeleg foarte bine că dacă rămâne cabinetul de miniștri Chicu, atunci acest dezmăț va dura până la primăvară”.

„Dacă după scrutinul prezidențial vor urma alegeri parlamentare anticipate, înseamnă ca actuala garnitura guvernamentală, fie și interimară, va gestiona Moldova undeva până în aprilie-mai 2021.

Cei care pledează pentru alegerile parlamentare anticipate în anul curent urmează să spună oamenilor deschis și onest că pentru asta e nevoie ca pentru minim 6 luni țara să rămână fără un guvern plenipotențiar, întrucât doar demisia guvernului și imposibilitatea votării unui alt cabinet de miniștrii provoacă alegeri anticipate”, a precizat Alexandru Slusari.

El a mai spus că „Platforma DA propune o alternativă reală, asumându-și guvernarea și toate riscurile aferente”

„Nu acceptăm formula – cu cât mai rău în țară, guvernată de oponentul nostru politic, cu atât mai bine pentru noi”, a mai menționat Slusari.

Pentru ca moțiunea de cenzură să poată fi dezbătută în Parlament este nevoie de semnăturile a minimum 34 de deputați. Blocul ACUM dispune de doar 27, în timp ce actuala majoritate parlamentare a rămas doar cu 51 de deputați.

Pentru a fi demis Guvernul este nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.