Acasă Justiţie Anchetat penal pentru mită, judecătorul Popovici a fost scos de sub urmărire...

Anchetat penal pentru mită, judecătorul Popovici a fost scos de sub urmărire penală. Cum (nu) motivează PA și care sunt solicitările înaintate către CSM

0

Judecătorul Eugen Popovici de la Judecătoria Orhei solicită reîncadrarea în funcție și achitarea salariului și a tuturor plăților cuvenite pentru perioada suspendării din funcție.

Potrivit membrului CSM, Anatolie Galben, Popovici a fost suspendat din funcție la 13 noiembrie 2018, iar la 5 mai curent Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea de sub urmărire penală, în acest caz, ordonanța nefiind contestată, „alt temei de a ține persoana suspendată nu este și unica soluție este de a anula suspendarea și reîncadrarea în funcție”.

Președintele CSM, Anatolie Pahopol, a menționat că „întrebarea este destul de delicată” și membrii s-au retras în deliberare. CSM a decis amânarea subiectului, urmând să anunțe data ulterior.

Contactat de SafeNews.md, pentru a afla care au fost motivele potrivit cărora judecătorul Popovici a fost scos de sub urmărire penală, șeful interimar al PA, Serghei Gavajuc a spus că va reveni ulterior cu detalii. Mai târziu însă nu a răspuns jurnaliștilor.

Am apelat și la purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, aceasta însă nu a răspuns apelurilor telefonice și nici mesajelor lăsate.

SafeNews.md amintește că Eugen Popovici a fost reținut de CNA în octombrie 2018, fiind suspectat că ar fi pretins 2000 de euro mită pentru „atenuarea învinuirii aduse şi pentru eliberarea din arest” a unei persoane învinuite de punerea în circulaţie a drogurilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.