Acasă Social COVID-19: Moldova, pe locul 4 în Europa la infectări în ultimele 7...

COVID-19: Moldova, pe locul 4 în Europa la infectări în ultimele 7 zile. Tot mai aproape de locul 3

0

Republica Moldova a fost, în săptămână 1-7 iunie, din nou pe locul 4 în Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus raportat la populație, dar de această dată decalajul față de Rusia, țara de pe locul 3, este tot mai mic, scrie cotidianul.md.

A 13-a săptămână de pandemie pentru Republica Moldova a fost și cea mai neagră pentru țara noastră, cu o creștere exponențială a cazurilor de infectare, până la 1.449. Precedentul record a fost chiar săptămâna anterioară, când se înregistraseră 1.158 de cazuri.

Aceste statistici ne mențin deocamdată pe locul 4 în Europa în topul celor mai afectate țări la capitol infectări raportat la populație, cu o medie de 414 cazuri la un milion de locuitori. A fost a 4-a săptămâna la rând când Moldova este a 4-a cea mai afectată țară din Europa.

Decalajul este însă mai mic față de Rusia, a treia cea mai afectată țară de pe continent, care a înregistrat săptămâna trecută 425 de cazuri la un milion de locuitori. Astfel, în timp ce în Rusia se atestă o descreștere a numărului de infectări, în Republica Moldova media a crescut în ultimele trei săptămâni de la 296 de cazuri (18-24 mai), la 330 (25-31 mai), până la 414 (1-7 iunie).

Cea mai afectată țară din Europa rămâne și în această săptămână Belarus, cu o medie de 639 de cazuri la un milion de locuitori. A doua cea mai afectată în această perioadă a fost Suedia, cu 551 de cazuri la un milion de locuitori în medie.

Este însă de precizat că atât Suedia cât și Belarusul sunt două țări care au adoptat puține restricții (Suedia) sau aproape deloc (Belarus) spre deosebire de Republica Moldova, unde am avut două luni de stare de urgență la nivel național.

De asemenea, este de precizat și că această raportare în cazul Republicii Moldova se face pentru o populație de 3,5 milioane de locuitori, în condițiile în care potrivit estimărilor în țara noastră nu au rămas mai mult de 3 milioane de oameni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.