Acasă Social După Chișinău și raionul Strășeni interzice accesul în cimitire pentru 7 –...

După Chișinău și raionul Strășeni interzice accesul în cimitire pentru 7 – 8 iunie 2020

0

După ce în dimineața zilei de 6 iunie 2020 Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din municipiul Chișinău a interzis accesul în cimitirele din municipiu pentru pomenirea persoanelor decedate, Comisia raională Strășeni a emis o Hotărâre similară și interzice accesul în cimitire în perioada 7 – 8 iunie curent.

Hotărârile Comisiilor Extraordinare de Sănătate Publică vin în contextul deciziei unei dintre cele două Mitropolii ortodoxe din Republica Moldova care a hotărât și a recomandat enoriașilor pomenirea morților de Paștele Blajinilor, amânat din cauza Stării de Urgență pentru 6 – 8 iunie 2020.

Urmare, prin Hotărârea nr. 4 din 6 iunie 2020 al Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică al raionului Strășeni, s-a dispus interzicerea accesului tuturor persoanelor în zilele de 7 și 8 iunie în incinta cimitirelor amplasate pe teritoriul raionului, excepție fiind doar procesiunile tradiționale de înmormântare.

Motivul – numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel național și local confirmat în ultima perioadă de tip.

Prin această Hotărâre, raionul Strășeni este a doua unitate teritorial administrativă din Republica Moldova care sisitează oficial accesul persoanelor în cimitire entru pomenirea decedaților în acest weekend.

Informația a fost comunicată oficiale cu câteva clipe în urmă de Leonid Boaghi, primarul satului Sireți, raionul Strășeni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.