Acasă Politic CSJ urmează să numească în funcție judecători toxici. Sergiu Litvinenco:”Oare readucerea judecătorilor...

CSJ urmează să numească în funcție judecători toxici. Sergiu Litvinenco:”Oare readucerea judecătorilor care au servit oligarhii le-au promis socialiştii alegătorilor în 2019?”

0

Primesc informații că în curând Consiliul Superior al Magistraturii va propune numirea mai multor judecători toxici în funcții cheie din justiție. Inclusiv la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel Chișinău. Dezvăluirile au fost făcute de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care spune că acești judecători l-au slujit anterior pe Vlad Plahotniuc. 

„Persoane care de-a lungul timpului l-au slujit pe Plahotniuc, persoane prin care oligarhul fugar a capturat justiţia, care au adoptat decizii ilegale, au anulat scrutine electorale, au deposedat oameni de proprietăți, au închis ochii la încălcări flagrante ale drepturilor omului, din cauza cărora avem de plătit despăgubiri de milioane la CEDO, toate aceste persoane se întorc în sistem, ca să-l slujească deja pe Dodon”, susține Litvinenco. 

Astfel, deputatul se întreabă dacă „aceasta este „reforma justiţiei” de care ne tot vorbeşte ministrul socialist al Justiţiei”.

„Oare readucerea judecătorilor care au servit oligarhii le-au promis socialiştii alegătorilor în 2019? Pentru aceasta a fost fugărit Plahotniuc, ca Dodon să-i ocupe locul de „judecător suprem”? „, se mai întreabă deputatul PAS. 

Litvinenco susține că dacă se va întâmpla acest lucru, atunci „cei care au adus CSM-ul la situația de simplu executor a ordinelor lui Dodon să-și asume consecințele de rigoare”.

„Aici nu vorbesc doar de ”consensul” pe care-l tot caută în raport cu modificările constituționale. Vorbesc și de alte acțiuni – asimetrice – pe care va trebui să le întreprindem față de cei care vor să utilizeze justiția în aceleași scopuri precum era aceasta folosită pe timpul lui Plahotniuc”, a conchis Litvinenco. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.