Acasă Politic LA VOT // 25 de localități din raionul Hâncești aleg astăzi deputatul...

LA VOT // 25 de localități din raionul Hâncești aleg astăzi deputatul în Parlament

0

Alegătorii din circumscripția nr. 38: Hâncești, care cuprinde teritorial municipiul Hâncești și alte 24 de localități din raion, sunt așteptați astăzi, 15 martie, la urne de vot. Aceștia urmează să-și aleagă deputatul care îi va reprezenta în Parlament.

Astfel, sunt deschise 44 de secții de votare. Numărul alegatorilor cu drept de vot incluși în listele electorale este de 61 571. Pentru acest scrutin au fost tipărite 61 584 de buletine de vot, majoritatea în limba română.

Alegătorii vor alege între cinci concurenți electorali: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA) și Grigore Cobzac (candidat independent). Candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală, pe motiv că a folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate.

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi.

Alegerile de duminică va fi monitorizat de 82 observatori naţionali din partea a șapte organizații. CEC a acreditat și 12 observatori internaţionali din partea a patru misiuni diplomatice rezidente în Republica Moldova și a două asociații electorale.

Agitația electorală este interzisă în ziua alegerilor şi se sancţionează cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei fizice, şi cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral.

De precizat că anterior, compania „Intellect Group” a renunțat la efectuarea sondajul de tip Exit-Poll în cadrul scrutinului parlamentar nou din Hâncești.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești, obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.