Acasă Politic Dodon: PDM va încălca acordul de coaliție dacă votează Legea ONG-urilor. Oricum...

Dodon: PDM va încălca acordul de coaliție dacă votează Legea ONG-urilor. Oricum nu o voi promulga

0

Igor Dodon anunță că Partidul Socialiștilor nu va vota în Parlament Legea ONG-urilor, iar dacă aceasta va fi votată de majoritatea deputaților, el nu o va promulga. Declarația a fost făcută astăzi de Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Dodon afirmă că prin această lege se încearcă preluarea conducerii R. Moldova din exterior, prin intermediul ONG-urilor, care vor putea liber să primească finanațare.

„O lege care în redacția actuală nu coincide cu interesele R. Moldova. (…) Aceasta înseamnă ingerințe străine în politica din R. Moldova. În Parlament Partidul Socialiștilor nu va vota pentru această lege. Dacă partenerii de coaliție ai socialiștilor vor vota (PDM – n.red), înseamnă că ei încalcă acordul de coaliție semnat în martie. Dacă această legea va fi aprobată de Parlament, atunci eu în calitate de președinte nu o voi promulga”, a declarat Dodon.

Dodon a explicat ce înseamnă în optica sa Legea ONG-urilor.

„ONG-urile pot oferi servicii partidelor politice și pot primi finanțare de peste hotare. Ce înseamnă aceasta? Deschide cineva un ONG, careva din băieții de la Harvard, cineva din exterior îi transferă câteva milioane de euro, apoi acest ONG, împreună cu partidul Maiei Sandu sau altul, începe o activitate politică. Asta înseamnă imixtiune externa în viața politică a R. Moldova. Nu avem nevoie de finanțare în astfel de condiții”, a mai declarat Dodon.

Amintim că adoptatea Legii ONG-urilor este una din condiționalitățile Uniunii Europene, pentru debursarea asistenței macrofinanciare europene.

Opoziția parlamentară PAS și PPDA solicită ca Parlamentul să se convoace în regim de urgență pentru votarea acestei legi.

Mai amintim că Partidul Democrat a dat asigurări ca va vota această Lege.

deschide

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.