Acasă Social DOC// „Avia Invest” i-a pus pofta lui Dodon în cui. Compania a...

DOC// „Avia Invest” i-a pus pofta lui Dodon în cui. Compania a reușit, în ciuda blocajului, să-și achite datoria

0

Compania care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău și-a achitat integral datoriile față de Autoritatea Aeronautică Civilă, asta chiar dacă, anterior, autoritățile le blocaseră conturile. Astfel, firma susține că a rambursat atât cele 22,6 milioane pe care-i datora statului, cât și cheltuielile de executare.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrelor pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților „Avia Invest” SRL. Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței „Avia Invest” și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate imediat”, conchide compania.

Amintim că, luni, premierul Ion Chicu a anunțat că statul a declanșat procedura de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău. Acesta declara că firma ar avea datorii în valoare de peste 22 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă. Tot prim-ministrul a spus că au fost blocate și conturile firmei debitoare.

„Avia Invest” a acuzat autoritățile, în special președintele Igor Dodon, că ar sta în spatele unui plan de falimentare artificială a companiei și i-a reproșat că ar pune presiuni și ar șantaja compania. Aceștia afirmau că inițierea procedurii de insolvabilitate ar fi un abuz, întrucât compania ar deține suficienți bani pentru a rambursa datoria față de stat, dar nu o puteau face din cauza blocării tranzacțiilor de către responsabili.

Ulterior, directorul „KomaksAvia”, care deține 95 la sută dintre acțiunile concesionarului AIC, a anunțat, într-o videoconferință, că a acționat Guvernul R.Moldova la Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm și solicită despăgubiri de 885 milioane de euro.

Ieri, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune afiliat Partidului Socialiștilor, Igor Dodon spunea că Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea statului în următoarele săptămâni. Cțât despre intenția companiei de a solicita despăgubiri de la stat, Dodon a trecut la catalogări: „Nemernici, ce să vă spun” (ru: сволочи).

Mai mult, la o zi distanță de la acuzațiile Avia Invest în adresa președintelui, și compania aeriană „Air Moldova” a dezvăluit că o bancă comercială din R.Moldova i-ar fi blocat conturile pentru ca aceasta să nu-și poată onora obligațiile contractuale față de „Avia Invest”, să nu-i poată transfera banii datorați, iar prin urmare, ultima să fie adusă la faliment.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.