Acasă Politic Se schimbă macazul! Dodon nu exclude alegeri anticipate: Situația e foarte complicată

Se schimbă macazul! Dodon nu exclude alegeri anticipate: Situația e foarte complicată

0

Preşedintele Igor Dodon nu exclude posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate în Moldova. Despre aceasta el a declarat marţi seara la un post de televiziune, din țară. „Situaţia din ţară este foarte complicată. Mafia lui Plahotniuc încearcă să obţină demisia Guvernului, destabilizând situaţia din ţară. Sper că acest lucru îl înţeleg toate forţele politice, inclusiv partidele de dreapta”, a spus Dodon, transmite SafeNews.md cu referire la Infotag.md.

El a subliniat că, în cazul în care Guvernul demisionează, va începe imediat negocierile cu toate partidele.

„Mă refer la Partidul Socialiştilor, Partidul Democrat, precum şi partidele de dreapta ale Maiei Sandu şi Andrei Năstase. Cu grupul lui Andrian Candu şi Partidul Şor nu avem ce discuta. Nu voi negocia cu cei care au furat miliardul şi cumpără deputaţi din alte facţiuni. Iar cu ceilalţi va trebui să decidem: creăm vreun guvern al salvării naţionale pentru a curăţa definitiv ţara de bandiţi sau mergem în alegeri anticipate”, a spus preşedintele.

În opinia sa, partidele trebuie să ajungă la un consens.

„Putem să ne înţelegem să desfăşurăm alegeri prezidenţiale în toamnă, aşa cum şi trebuie, la timp. Iar apoi dizolvăm Parlamentul şi mergem în alegeri parlamentare anticipate.  Sau desfăşurăm alegerile prezidenţiale cu alegerile parlamentare anticipate în aceeaşi zi. Socialiştii s-au adresat la Curtea Constituţională în această privinţă. Cred că acest lucru este posibil şi, dacă va fi acordul tuturor părţilor, atunci vom găsi o soluţie tehnică cu privire la modul de a face acest lucru”, a spus Dodon.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.