Acasă Politic Maia Sandu așteaptă ca PDM să se lase de socialiști și să...

Maia Sandu așteaptă ca PDM să se lase de socialiști și să participe la alegerea unui Guvern pro-european

0

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că, la ora actuală, fără voturile Partidului Democrat demiterea actualului Guvern și instituirea unui nou Executiv este imposibilă. „Fără ei, matematica nu funcționează”, a conchis fostul premier în cadrul unei emisiuni de la postul TV8.

„Întrebarea este foarte complicată. Dacă ar fi foarte simplu din actuala componență a Parlamentului să putem veni cu un guvern bun, atunci lucrurile s-ar rezolva mult mai repede. În primul rând, prima întrebare este către Partidul Democrat, care, pentru moment, sprijină acest guvern. Deci, în situația în care ei se arată disponibili să sprijine un alt fel de guvern, și nu un guvern pentru Dodon și campania electorală a lui Dodon, atunci, evident, această încercare își are rostul. Fără ei, matematica nu funcționează”

Totodată, aceasta afirmă că, în situația de criză, fără a avea asigurări că o eventuală demisie a actualului Executiv va fi precedată de învestirea unui nou Cabinet de miniștri, care ar fi pro-european și capabil să gestioneze situația, votarea unei moțiuni ar fi imposibilă, „pentru că nu poți lăsa țara fără un guvern”.

„Dacă lucrurile nu se schimbă și, din păcate, lucrurile nu se schimbă, atunci păstrarea acestui guvern va aprofunda, va adânci criza economică. Criza economică poate sună o chestie abstractă, dar, la modul practic, asta înseamnă că oamenii care vor rămâne fără locuri de muncă, fără venituri, asta înseamnă venituri la buget mult mai puține (…) Înainte să demiți un guvern, trebuie să te asiguri că poți numi un guvern pro-european și să ia măsuri potrivite, să aibă credibilitate în fața partenerilor europeni și să aduci mai mulți bani”, a declarat fostul premier.

Amintim că, astăzi, Andrei Năstase, a spus că apelul Platformei DA pentru semnarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu a vizat partidele din Parlament, ci deputații, așa că un eventual vot de susținere din partea altor parlamentari, inclusiv din grupul „Pro-Moldova” și „Partidul Șor” ar fi acceptat.

Deschide.MD

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.