Acasă Social VIDEO// Ministrul Educației, Igor Șarov cere anularea examenelor de bacalaureat

VIDEO// Ministrul Educației, Igor Șarov cere anularea examenelor de bacalaureat

0

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a propus patru scenarii de organizare a examenelor de bacalaureat în acest an, recomandând anularea acestora.

Iată scenarii propuse de minister:

  • scenariu 1: susținerea în centrele existente de BAC dotate cu monitorizare, 
  • scenariu 2: susținerea BAC-ului în instituțiile de învățământ de proveniență,
  • scenariu 3: susținerea examenului de BAC în regim online,
  • scenariu 4: anularea examenelor de BAC și stabilirea mediei pe baza notelor obținute pe parcursul celor trei ani de studiu.

Totodată, ministrul Șarov va propune astăzi proiectul de lege privind anularea examenelor de BAC Guvernului.

Avantajul principal al acestui scenariu este eliminarea riscului de contaminare cu coronavirus. Diploma de bacalaureat va avea aceeași valoare juridică pentru instituțiile de învățămând superior din țară și peste hotarele republicii, în cazul emiterii unei hotărâri de Parlament corespunzătoare.

Amintim că anterior, Tinerii PRO Moldova au cerut ministrului Educației să anuleze examenele de BAC din acest an din cauza COVID19. Tot atunci, tinerii de la PRO MOLDOVA, am elaborat un șir de propuneri și le-au expediat ministerului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.