Acasă Social VIDEO// Cum o declarație a unui judecător CC a fost denaturată și...

VIDEO// Cum o declarație a unui judecător CC a fost denaturată și interpretată tendențios de șeful statului dar și de unele instituții media

0

După ce în cadrul ședinței Curții Constituționale, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că Republica Moldova nu va intra în faliment după creditul rusesc și că țara noastră va fi capabilă să restituie această datorie, judecătorul CC, Nicolae Roșca,  a comentat, ironic, că moldovenii nu au murit nici după furtul miliardului. Cea din urmă afirmație a judecătorului a fost scoasă din context și interpretată tendențios atât de șeful statului, Igor Dodon, cât și de unele portaluri de știri, informează stopfals.md.

Astfel, portalul care își propune să-i apere pe moldoveni de falsurile și manipulările din media, a publicat un video prin intermediul căruia a arătat cum și de cine a fost denatură declarația judecătorului Curții Constituționale.

Amintim că în luna martie, după ce Igor Dodon a spus că presa care difuzează informații false despre COVID-19 riscă pedepse penale, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a publicat o listă formată din 52 de portaluri cărora le va fi limitat accesul pe timp de stare de urgență. 

SIS a emis un comunicat în care scrie că epidemia a ajuns „subiect al unor știri prin care sunt lansate campanii de alterare a conținutului informațiilor vehiculate în spațiul public (prin manipulare, dezinformare, prin tăinuirea sau falsificarea informației) cu scopul de a genera panică, tensiuni ori conflicte sociale, distribuite masiv în rețeaua globală Internet de către anumite site-uri informaționale anonime”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.