Acasă Justiţie JUSTIȚIE sau POLITICĂ? Versiuni diferite în dosarul Țuțu: Dodon dă asigurări că...

JUSTIȚIE sau POLITICĂ? Versiuni diferite în dosarul Țuțu: Dodon dă asigurări că instanța de judecată va lua o decizie cât mai curând, iar PA susține că dosarul încă nu a fost transmis în judecată

1

După ce mai mulți cetățeni se întreabĂ care este soarta dosarului pe numele lui Constantin Țutu, Președintele Igor Dodon dă asigurări că judecata va lua o decizie în curând. Între timp, reprezentanții Procuraturii Anticorupție declară că dosarul nu a fost ”încă” expediat în judecată.

Întrebat de ce Constantin Țuțu este la libertate, președintele Igor Dodon spune că procuratura a transmit dosarul în judecată, iar instanța, în timpul apropiat, va lua o decizie conform legii.

Portalul SafeNews.md a solicitat o confirmare a spuselor președintelui, de la Procuratura Anticorupție. Șeful interimar al instituției a declarat că dosarul de fapt încă nu a fost transmis în judecată.

” Dosarul nu a fost transmis în instanța de judecată. Au fost efectuate toate acțiunile de urmărire penală, iar la moment se așteaptă poziția apărării, a declarat ședul interimar al PA, Serghei Gavajuc.

În contextul celor declarate nu este clar care ar fi motivul pentru care dosarul nu a fost expediat în instanță, mai ales în contextul în care procurorii ar fi efectuat toate acțiunile necesare pe acest dosar.

Menționăm că la 27 martie, Constantin Țuțu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova. La moment acesta este plasat sub control judiciar.

Potrivit unei versiuni, ex-deputatul Constantin Țuțu ar fi negociat la greu cu factori de decizie din Procuratura Generală, revenirea sa în țară. Pentru a putea să se întoarcă acasă în plină pandemie de Covid-19 și evitarea plasării acestuia în arest preveniv, fostul democrat l-ar fi denunțat pe consăteanul și vecinul său, Vladimir Mardar (alias Vova Tătăroi), făcând posibilă capturarea celor peste 1,5 mln de euro, în sâmbăta Paștelui, la postul vamal Leușeni, informație confirmată de unele surse inclusiv din cadrul Procuraturii Anticorupție.

În cadrul emisiunii sale ”Președintele răspunde”, Igor Dodon a fost întrebat și despre soarta acestei capturi impresionante de bani, iar răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat.


”Un milion și jumătate de euro la vama sunt confiscați și vor merge în bugetul de stat. Nici un fel de alte variante nu vor fi, a declarat Dodon.

Menționăm totuși că confiscarea poate fi făcută doar de către instanța de judecată. Dosarul, însă, nu a fost expediat instanței, prin urmare răspunsul președintelui Dodon nu face decât să inducă în eroare opinia publică.

Potrivit ofițerului de presă al PCCOCS, urmărirea penală pe cazul celor 1,5 mln de euro este în curs de desfășurare, iar banii au fost puși sub sechestru.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.