Acasă Social R. Moldova NU își asumă plata pentru COMBUSTIBIL, în cazul ajutorului umanitar...

R. Moldova NU își asumă plata pentru COMBUSTIBIL, în cazul ajutorului umanitar oferit de România, așa cum s-a întâmplat în cazul „charterului oferit gratis de Rusia”

0

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), condusă de Ion Chicu, a adoptat astăzi o nouă Dispoziție, care prevede scutirea de taxe vamale a ajutorului umanitar oferit de către România.

„Bunurile oferite cu titlu de donație pentru necesitățile instituțiilor medico–sanitare publice din R. Moldova (recepționar Instituția Medico–Sanitară Publică Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”), acordate de România R. Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, în valoare de 3,5 mil. Euro, urmează a fi distribuite instituțiilor medico–sanitare publice, conform Dispoziției Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, se arată în decizia CSE.

Dispoziția CSE nu prevede că R. Moldova va acoperi costurile combustibilului folosit de cele 20 de camioane, care au adus de la București ajutorul umanitar, așa cum s-a întâmplat în cazul avionului rusesc „Ruslan”. Cetățenii R. Moldova vor achita 59 de tone de combustibil care au alimentat aeronava din Rusia, ce a adus la Chișinău, pe 19 aprilie curent, echipamentele procurate din China cu bani publici sau din donațiile agenților economici. De asemenea, bugetul de stat a suportat și taxele aeroportuare, aferente acestei operațiuni, în total circa 55 de mii de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.