Acasă Politic DOC// ”Redacția celebrului art. 7 punct 2 a fost propusă de către...

DOC// ”Redacția celebrului art. 7 punct 2 a fost propusă de către Serghei Pușcuța.” Ce detalii noi au identificat deputații PAS?

1

Deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Dan Perciun au identificat câteva lucruri noi despre creditul rusesc, care până la ziua de astăzi, a fost criticat dur atât de societate, cât și de partidele de opoziție.

„Legat de constituționalitatea Acordului cu Federația Rusă, Curtea Constituțională a expediat autorilor sesizărilor opiniile autorităților statului. Interesante lucruri descopăr. Mai ales în opinia Guvernului. Încă mai analizez, dar sunt deja trei constatări care ridică multe semne de întrebare: 1) Deși hotărârea Guvernului nr.169 ”Pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat este datată cu 13 MARTIE 2020, atât avizul Ministerului Economiei pe marginea proiectului hotărârii, cât și al Băncii Naționale datează cu 23 MARTIE 2020. 2) Redacția celebrului articol 7 punct 2 a fost propusă de către Serghei Pușcuța. 3) Rușii erau gata să ne dea a doua tranșă până la 31 mai 2020. Pușcuța a propus ca aceasta să fie acordată până la 31 octombrie 2020”, a declarat Litvinenco. 



Menționăm că sesizările privind ratificarea acordului de împrumut cu Federația Rusă vor fi examinate mâine, 7 mai, de către Curtea Comnstituțională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.