Acasă Justiţie Un tânăr din Criuleni, condamnat la 16 ani de pușcărie pentru viol...

Un tânăr din Criuleni, condamnat la 16 ani de pușcărie pentru viol și tentativă de omor

0

Sentință în cazul tânărului în vârstă de 28 de ani din Criuleni care a violat și a încercat să-i dea foc unei adolescente de 14 ani, cu care era în concubinaj. Acesta a fost condamnat la 16 ani închisoare pentru viol și tentativă de omor.

Totul a avut loc la data de 26 iunie 2019, inculpatul în vârstă de 28 de ani a abuzat sexual adolescenta de 14 ani în casa acestuia dintr-o localitate din raionul Criuleni, minora fiind în concubinaj cu agresorul.

Potrivit Procuraturii, peste aproximativ patru luni, în urma unui conflict iscat între cei doi, pe motiv că fata vroia să-l părăsească, inculpatul a stropit-o cu benzină și a încercat să-i dea foc, însă aceasta a reușit să stingă chibritul și a fugit, alertând poliția. Ulterior, veniți la fața locului pentru a documenta cazul, polițiștii au fost agresați verbal, iar inculpatul a aruncat cu un topor în direcția acestora.

În cadrul urmăririi penale, inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția, iar din momentul reținerii și până la pronunțarea verdictului, acesta s-a aflat în custodia statului. Totodată, potrivit procuraturii, tânărul nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior de patru ori condamnat pentru furturi și o infracțiune sexuală.

În urma pronunțării sentinței, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 4 520 lei, precum și un prejudiciu moral în beneficiul părții vătămate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.