Acasă Politic Litvinenco: Dodon încercă să-l repună pe Țurcan în funcția de președinte al...

Litvinenco: Dodon încercă să-l repună pe Țurcan în funcția de președinte al CCM folosind Curtea de Apel pe care o controlează

0

Igor Dodon vrea să-l repună pe Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale prin decizia Curții de Apel, pe care ar controla-o în totalitate, afirmă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, scrie deschide.md.

Curtea Constituțională a confirmat astăzi că Vladimir Țurcan a contestat destituirea sa din funcție și actul prin care Domnica Manole a venit la conducerea CCM. Potrivit deputatului CCM va respinge contestația, iar socialiștii se vor adresa la Curtea de Apel.

„Socialiștii nu se liniștesc și doresc să conteste destituirea lui Vladimir Țurcan. Unde altundeva dacă nu la Curtea de Apel Chișinău? Adică, vor să-l facă pe Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale (de unde a fost destituit) prin decizia Curții de Apel Chișinău pe care o controlează în totalitate”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Litvinenco este convins că aceasta reprezintă o încercare disperată de a prelua conducerea unei instituții fundamentale a statului cu ajutorul „justiției”.

„Dincolo de absurditatea, neconstituționalitatea și ilegalitatea demersului, socialiștii dau dovadă de un nihilism cras în materie de drept constituțional. Actele Curții Constituționale nu se contestă! Asta scrie în Constituție, în lege, așa a fost de la adoptarea Constituției (1994) până în prezent. Prin acest demers, Dodon și socialiștii lui demonstrează că ei nu dau nici doi bani pe Constituția Republicii Moldova!”, a declarat Litvinenco.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.