Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! Andrei Năstase și-a retras cererea de sancționare a judecătorului CCM,...

ULTIMA ORĂ! Andrei Năstase și-a retras cererea de sancționare a judecătorului CCM, Vladimir Țurcan

0

Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea lui Andrei Năstase prin care acesta a solicitat retragerea cererii cu privire la inițierea procedurii disciplinare în privința fostului președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, transmite deschide.md.

Amintim că Andrei Năstase a expediat o solicitare în adresa CSM prin care a cerut inițierea procedurii disciplinare în privința lui Vladimir Țurcan. Solicitarea vine ca urmare a apariției informației despre discuțiile telefonice dintre Țurcan și Igor Dodon cu privire la rezultatele votării a membrilor Curții Constituționale pe subiectul angajării răspunderii Guvernului.

La fel, și deputații PSRM au cerut CSM-ului să sancționeze judecătorii Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole, prin demiterea lor. Socialistul Vasile Bolea a invocat că cei trei „au încălcat jurământului depus, prin divulgarea secretului deliberării la alegerea Președintelui Curții Constituționale și admiterii ingerințelor în activitatea Curții”.

Experții constituționali și comentatorii politici au calificat sesizarea PSRM drept „un atac asupra independenței Curții” și „o presiune asupra judecătorilor CCM pentru a menține în vigoare legea privind creditul rusesc”.

De precizat că anterior, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat că CSM nu are absolut nicio competenţă de a testa, de a interveni într-un fel sau altul în statutul judecătorilor constituționali. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.