Acasă Social Fără teze, careuri și absențe în catalog. Cum se va finaliza acest...

Fără teze, careuri și absențe în catalog. Cum se va finaliza acest an școlar, pe timp de pandemie

0

Anul acesta elevii nu vor putea participa la tradiționalul „Ultimul colopoțel”. Ministerul Educației a decis excluderea organizării careurilor și activităților culturale pentru acest sfârșit de an școlar. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

„Tradițional, în ultima zi a anului școlar elevii participau la festivitatea ultimului sunet. Situația ne impune să excludem organizarea careurilor și activităților culturale inclusiv de absolvire cu ocazia ultimului sunet pentru toate clasele. Îmi pare foarte rău că această frumoadsă tradiție nu se poate realiza, dar este în interesul copiilor să asigurăm măsurile impuse de cerințele sanitaro-igienice stabilite pe durata pandemiei”, a declarat Șarov. 

Totodată, acesta a anunțat că perioada de redeschidere a școlilor va fi decisă ținând cont de interesul superior al copilului și aspectele generale de sănătătate publică în baza evaluării beneficiilor și riscurilor aferente a informațiilor intersectoriale și a dovezilor specifice contextului inclusiv factorilor educaționali de săbătate publică și socio econimică. Se vor colecta informații referitor la cum se descurcă școlile, elevile și profesorii, ulterior Ministerul va semna un ordin privind reluarea activității instituțiilor de învățământ.

Referitor la organizarea examenelor de BAC, Șarov a anunțat că decizia finală va fi luată pe 15 mai, ziua când se încheie perioada stării de urgență.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.