Acasă Politic Deputatul PDM Eugen Nichiforciuc minte și încalcă legislația pentru care în 2016...

Deputatul PDM Eugen Nichiforciuc minte și încalcă legislația pentru care în 2016 a ridicat mâna

0

Legiuitorul PDM, Eugen Nichiforciuc, minte și încalcă legea pentru care a votat el însuși. Subiectul controversei este automobilul său de lux – Mercedes Gelandewagen – la volanul căruia Nichiforciuc fost surprins de nenumărate ori și pe care acesta nu l-a inclus în declarația sa de avere pe motiv că „tranzacția nu a fost finalizată”. Totuși, legea vine să-l contrazică, transmite deschide.md.

În cadrul unui interviu recent, Nichiforciuc a declarat: „Tranzacția pe această mașină nu a fost finisată, de aceea nu se arată în declarația de avere din 2019. Dacă o voi procura, o voi include în declarația de avere din 2020 pe 2021”.

Parlamentarului se pare că i-a scăpat din memorie faptul că a votat, în 2016, pentru Legea privind declararea averii și a intereselor personale, nr.133 din 13.06.2016, potrivit căreia, „obiectul declarării pentru deputatul în Parlament reprezintă (…) litera b) bunurile mobile şi imobile, inclusiv cele nefinalizatedeţinute în proprietate cu drept de uzufruct, de uz, de abitaţie, de superficie de către subiectul declarării şi membrii familiei, concubinul/concubina acestuia, inclusiv în calitate de beneficiari efectivi, ori aflate în posesia acestora în baza unor contracte de mandat, de comision, de administrare fiduciară, unor contracte translative de posesie şi de folosinţă, trebuie declarate”.

Întrebat despre isprăvile sale privind parcarea mașinii în locuri interzise, Nichiforciuc a ținut să „rectifice” jurnalistul, afirmând că el nu a parcat „ilegal”, ci „neregulamentar”. Cel mai probabil, acesta a trecut cu vederea, din nou, faptul că Regulamentul Circulației Rutiere a fost elaborat în baza unei legi aprobate de Parlament.

Amintim că Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a fost surprins, săptămâna trecută, sfidând prevederile RCR. Democratul și-a parcat luxosul Mercedes G-class, chiar pe trotuarul de pe strada Mihail Kogălniceanu, din sectorul Centru al capitalei. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție.

VIDEO// Mandatul de deputat îl face ”mai obraznic”! Deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc, și-a parcat mașina de 170 000 de euro pe trotuar. Poliția a venit la fața locului

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.