Acasă Social Mitropolitul Vladimir apostrofează Guvernul: Biserica Ortodoxă nu este un subiect din domeniul...

Mitropolitul Vladimir apostrofează Guvernul: Biserica Ortodoxă nu este un subiect din domeniul HoReCa

0

Mitropolitul Vladimir a expediat o scrisoare prim-ministrului Ion Chicu în care cere „temperarea atitudinii dușmănoase și disprețuitoare față de Biserică”. Potrivit lui, Biserica Ortodoxă din Moldova este umilită și îngenunchiată în ultima perioadă, transmite deschide.

Domnule prim-ministru, cel mai trist pentru noi de sărbătorile Pascale nu a fost lipsa creștinilor de la sfintele slujbe, sau restricționarea accesului credincioșilor de la sfințirea prinoaselor Pascale, cel mai trist pentru noi a fost că autoritățilele statului au acționat cu facilitate în regim prioritar pentru marketuri și magazine alimentare arhipline de cetățeni, iar Biserica a fost pusă la un loc cu super market-urile de construcții și magazinele și companiile de prestare servicii și agrement”, se menționează în adresare.

Mitropolitul Vladimir menționează că o altă „durere pentru noi” este acțiunea și statistica Guvernului referitor la oficierea slujbelor religioase în ultima perioadă:

Pe lângă faptul că mai multe sfinte lăcașe au primit amenzi de la 22500 la 70000 lei, în unul din ultimile comunicate ale Guvernului, a fost raportat că la data de 26.04.2020, Sfânta Liturghie a fost oficiată doar în 564 de sfinte lăcașe, iar în 816 biserici nu s-a săvârșit nimic”.

Pentru noi atitudinea Guvernului este una îngrijorătoare și cu totul inadmisibilă. Biserica Ortodoxă din Moldova nu este un subiect din domeniul HoReCa, sau o afacere care poate fi oprită pe timp de epidemie. Biserica Ortdoxă este o instituție divino-umană care activează de două milenii spre binele oamenilor, chiar și în timp de epidemii, lucru demonstrat în timp de secole”, precizează mitropolitul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.