Procurorul general Alexandr Stoianoglo și președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, locuiesc foarte aproape unul de celălalt, merg de la unul la altul la evenimente de familie, au interese comune, fac parte din același anturaj, altfel spus, sunt din aceeași oală. În consecință, nu va exista prea curând un verdict în dosarul furtului miliardului, în care figurează și Șor. Dezvăluiri în acest sens au fost făcute aseară de către șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul unei emisiuni televizate.
Potrivit procurorului general Alexandr Stoianoglo, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor sunt principalii figuranți și beneficiari ai furtului miliardului. Întrebat când va fi dat un verdict în dosarul jafului din sistemul bancar moldovenesc, Viorel Morari a lăsat să se înțeleagă că acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Și asta deoarece, spune fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Stoianoglo are anumite interese în acest proces.
De asemenea, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că toate afirmațiile lansate în spațiul public legate de furtul miliardului sunt făcute pentru a induce în eroare cetățenii.
„Inițial spuneau: Candu, Plahotniuc, Șor. Acum au spus despre Candu că nu mai e, Iaralov – nu, acela – nu, dar este o persoană pe care el nu o poate numi. Pe restul i-a putut numi, iar pe cel care stă în umbră nu-l poate numi…”, a mai spus Morari.
În 17 decembrie a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor, la Curtea de Apel Cahul. Avocații politicianului de opoziție reclamă mai multe presiuni, intimidări și afirmă că justiția moldovenească admite încălcări grave și nu asigură un proces echitabil și corect în ceea ce privește apărarea clientului lor. Ilan Șor a spus de nenumărate ori că pledează nevinovat.
Reamintim faptul că, în 2016, Banca Națională a Moldovei a semnat cu Ministerul Finanțelor un memorandum prin care urma să fie emise obligațiuni de stat pentru a rambursa peste 13,5 miliarde de lei, sumă restantă după dispariția miliardului și lichidarea celor trei instituții financiare, și anume Banca de Economii, Unibank și Banca Socială.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.