Acasă Social Ministrul Sănătății recunoaște: Întreg lotul de echipament anti-COVID-19, adus din China, încă...

Ministrul Sănătății recunoaște: Întreg lotul de echipament anti-COVID-19, adus din China, încă stă la vamă

0

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a confirmat de la tribuna Parlamentului că lotul de echipamente de protecție, care a ajuns duminică-seară în R. Moldova, stă și acum în depozite. Ea a spus că la depozit se află în prezent 196 de mii de viziere și 100 de mii de măști, până vor fi îndeplinite toate procedurile legale.

Ministra a înțeles că de această situație s-ar face vinovată firma care nu și-ar fi îndeplinit obligațiile asumate.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu susține că celelalte echipamente aduse cu același avion din China au ajuns deja la medici.

„De exemplu, „Orange Moldova” a distribuit kit-uri de protecție, care conțin tot echipamentul necesar, începând de luni”, a declarat ministra, citată de ziarulnational.

Menționăm că, pe 19 aprilie, la o lună și jumătate de la extinerea pandemiei de COVID-19 în R. Moldova, în R. Moldova a ajuns un lot de echipamente de protecție individuală procurat din China cu bani publici care conținea 196 de mii de ecrane de protecție (viziere), 100 500 de respiratoare, inclusiv 80 de mii de teste. Testele conțin 80 de mii de kituri de amplificare, 80 de mii de kituri de extracție și 50 de mii de kituri pentru prelevarea probelor de la pacienți.

Totodată, în lotul de produse aduse din China mai erau și bunuri donate de mai mulți agenți economici. „Orange Moldova”, de exemplu, a livrat 15 mii de mănuși de protecție, 15 mii de respiratoare, 15 mii de costume cu nivel înalt de protecție, 15 mii de perechi de încălțăminte de protecție și 2 000 de viziere.

Și UNICEF Moldova a adus cu același avion ochelari de protecție, măști, respiratoare, termometre noncontact cu infraroșu, în total un lot de 700 de kilograme în valoare de 116 mii de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.