Acasă Politic PDM nu va discuta cu Maia Sandu riscurile pe care le implică...

PDM nu va discuta cu Maia Sandu riscurile pe care le implică creditul rusesc: Vom asculta argumentele PAS la ședința Parlamentului

0

Partidul Democrat nu va da curs invitației liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu de a purta discuții în privința riscurilor pe care le implică creditul de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă. Potrivit PDM, întrevederea cu Maia Sandu este imposibil, fiindcă deputații formațiunii participă în această dimineață la ședințele comisiilor parlamentare, care au loc la 8:00, 8:30 și 9:00.

„Fracțiunea PDM este gata să asculte toate argumentele existente în mod transparent, în cadrul ședinței Parlamentului. Amintim că PDM a menționat în repetate rânduri că este deschis pentru discuții cu toate partidele politice”, se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a PDM.

Amintim că Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a declarat ieri seeara că este „deschisă” pentru a avea o întrevedere cu deputații din Partidul Democrat din Moldova în care subiectul discuției ar fi analiza unor prevederi din acordul de împrumut cu Federația Rusă. 

Proiectul pentru ratificarea acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse cu privire la acordarea unui împrumut financiar de stat a fost aprobat de către cabinetul de miniștri în data 21 aprilie. Potrivit autorităților, acest acord nu prevede nici comision de nedebursare a mijloacelor bănești din împrumut, nici comision pentru debursarea acestui împrumut, dar prevede posibilitatea rambursării împrumutului în orice moment oportun, dacă va exista această posibilitate înainte de termen. Astăzi, 23 aprilie, are loc ședința Parlamentului în cadrul căreia este prevăzută procedura de ratificare a acordurilor de împrumut cu Federația Rusă și FMI.

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.