Acasă Politic Scandalul anabolizantelor. Novac: Ambasadorul Neguța, rechemat din Rusia

Scandalul anabolizantelor. Novac: Ambasadorul Neguța, rechemat din Rusia

0

Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, ar fi fost rechemat. Cel puțin asta a declarat socialistul Grigore Novac la emisiunea Ora Expertizei, de la postul de televiziune Jurnal TV, menționând că informația este una sigură, chiar dacă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a confirmat deocamdată acest fapt, transmite SafeNew.md cu referire la Cotidianul.md.

„În opinia mea, încă ieri trebuia rechemat. Dacă există o bănuială rezonabilă că ambasadorul Neguța e implicat, indiscutabil el trebuie rechemat. Ulterior aici se va clarifica dacă e implicat”, a comentat Grigore Novac.

„Da, Neguță a fost rechemat. E sigur”, a mai spus Novac, citând o pagină de telegram.

Solicitați de Cotidianul, reprezentanții MAEIE au declarat că nu comentează deocamdată informația și că vor reveni în scurt timp cu o poziție oficială pe marginea acestui subiect.

Amintim că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Șoferul a fost reținut.

Potrivit deputatului fracțiunii PAS, Lilian Carp, acest transport, timp de un an, a trecut vama de 17 ori: „Este certă implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, dar și nemijlocit a Ambasadorului Andrei Neguța, care este acoperit de Igor Dodon”, a menționat Lilian Carp.

Luni, șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire, anunță Procuratura Generală (PG).

Ulterior, MAEIE a confirmat că mașina corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, reținută pe 5 decembrie la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu 360 de kilograme de anabolizante, se afla într-o misiune de serviciu.

Totodată, MAEIE a anunțat că a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.