Acasă Social Cine sunt persoanele și care cluburi sunt vizate în dosarul „meciurilor trucate”

Cine sunt persoanele și care cluburi sunt vizate în dosarul „meciurilor trucate”

0

Centrul Național Anticorupție a anunțat astăzi că 11 persoane care activează în domeniul fotbalului, printre care și factorii de decizie din cadrul cluburilor de fotbal, sunt cercetate penal în cadrul unei cauze, pornite pe faptul manipulării evenimentelor sportive. Sursele Deschide.MD apropiate anchetei anunță că, la această etapă, este vorba despre reprezentanții a trei cluburi de fotbal din R.Moldova, implicați în trucarea meciurilor.

Mai exact, în cadrul dosarului sunt cercetați Sergiu Cotorobai, vicepreședintele Clubului de Fotbal „Speranța Nisporeni”. La fel, în schemele ilegale ar fi fost implicat și antrenorul principal al clubului respectiv, Iurie Osipenco.

Totodată, este investigată implicarea în manipularea evenimentelor sportive a antrenorului principal al clubului „Codru Lozova”, Denis Calincov.

La fel, a fost reținut și managerul „Dinamo-Auto”.

Amintim că potrivit CNA, începând cu perioada anului 2017, mai mulţi antrenori, agenți ai sportivilor, proprietari de cluburi sportive şi persoane din conducerea Federației Moldovenești de Fotbal ar fi influenţat jucătorii cluburilor sportive să acţioneze de o manieră viciată pentru a obţine scorurile agreate cu persoane interesate. Astfel, în schimbul unor beneficii, favoruri sau recompense financiare, fotbaliștii erau instruiți să aibă un anumit comportament în timpul jocului, la ce scor exact să piardă sau să câştige, aceste rezultate fiind deja cunoscute la casele de pariuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.