Acasă Social Un șef de întreprindere, un polițist și un vameș au ajuns în...

Un șef de întreprindere, un polițist și un vameș au ajuns în vizorul ANI

0

Un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova, un polițist, un inspector vamal și un șef de întreprindere municipală au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce în privința lor a fost inițiat un control. Funcționarii publici au fost verificați de inspectori în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

Potrivit ANI, fostul deputat a fost verificat pentru încălcarea regimului juridic al averii, fapt pentru care a fost emis un act de constatare, iar în privința unui angajat din Direcția de Poliție a municipiului Chișinău și a unui inspector vamal din cadrul Serviciului Vamal al R. Moldova au fost emise două acte de constatare în care s-au stabilit incompatibilități de funcție.

Totodată, inspectorii de integritate au stabilit 5 conflicte de interese în cazurile a patru subiecți ai declarării din raioanele Anenii Noi, Florești, Cahul, Leova și Basarabeasca.

Cu o amendă de 3.000 de lei s-a ales un șef de întreprindere municipală din Orhei și un consilier local din Bardar, după ce nu și-au depus declarația de avere și interese personale.

În cadrul controalelor inițiate de ANI pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilităților mai sunt vizați un funcționar cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un funcționar public din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și un consilier local din Holercani, Dubăsari.

Un alt control pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese a fost inițiat în privința unui funcționar din APL Zastânca, raionul Soroca.

Totodată, 3 primari au declarat la ANI conflictele de interese în baza cărora inspectorii de integritate au transmis câteva soluții. Este vorba despre primarul din Băcioi, primarul din Drăgușenii Noi din raionul Hâncești și primarul din Popeasca, raionul Ștefan Vodă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.